پرینت سه بعدی به کمک بزرگترین صخره دریایی چاپ شده در مالدیو
آگوست 20, 2018
ساخت موجودات دریایی عظیم با خدمات سی ان سی فوم
آگوست 30, 2018

ایا پرینتر سه بعدی درامد زاست؟

آیا پرینتر سه بعدی درآمدزاست؟

ایا پرینتر سه بعدی درامد زاست ؟


واقعیت این است که اگر هر کدام از ما به دنبال علایق شخصی خود برویم و روز به روز در اون کار پیشرفت کنیم تا به یک “متخصص” در حیطه خودمون تبدیل بشیم، دیگر هیچ فکر مشغولی بابت عقب افتادن در روند زندگیمون نداریم. چرا نداریم ؟؟؟ چون هر کسی نمی تواند کار ما را انجام دهد و سایر تکنولوژی ها و ماشین ها و دستگاه ها برای ما حکم “ابزار” کار را دارند تا فقط روند کار ما را تسهیل کنن و همشون در خدمت ما باشند.

درآمدزایی-با-پرینتر-سه-بعدی

در هر برهه ی زمانی یک تکنولوژی ترند می شود .هوش مصنوعی، دستیار صوتی، واقعیت مجازی، واقعیت افزوده، بلاک چین و … .تکنولوژی پرینتر سه بعدی هم جزو یکی از ترند های زمانه ی ماست.درسته که پتنت آن مربوط به سال 1984 می باشد و حتی در یک دهه گذشته هم در کشور خودمان کاربرد داشته.اما تقریبا 4 ، 5 سال می شود که حالت تجاری گرفته بطوریکه توان تهیه پرینتر سه بعدی ( حداقل تکنولوژی FDM) برای همگان میسر است.در این مقاله سعی داریم تجربیات خودمون را در این مسیر بازگو کنیم و ببینیم آیا در شرایط فعلی آیا میشه با پرینتر سه بعدی کسب و کار راه انداخت یا خیر.

هر بازاری زمانی به حد اشباع میرسه. مثلا فکر میکنید چرا هر سال موبایل های جدید به بازار میاد و فروش میلیونی داره اما بازار اشباع نمیشه.دلیلش اینه که سازندگان تلفن همراه از تبلیغات استفاده درست می کنند و تکنولوژی های خودشون رو بصورت پله پله و مرحله به مرحله در قالب چند محصول و چند دوره وارد بازار می کنند و هر سال مشتری با میل خودش حاضر به ارتقا موبایلش باشد.به شرایط خودمون نگاه نکنیم که مجبوریم برای خرید یک ایفون X ده میلیون هزینه کنیم که میشه تمام حقوق خرج نکرده 6 ماهه یک کارگر.به این نگاه کنیم که در کشورهای پیشرفته یک شخص عادی با درامد یک ماه هم میتواند این دستگاه را تهیه کند.

پس در مورد بازار این نکته کاملا مشخصه که در اول راه این تکنولوژی هستیم و با بحث اشباع هم طرف نیستیم.چرا که تکنولوژی پرینت سه بعدی هم هر سال روش ها و ماشین های جدیدی به بازار عرضه میکنه که بر خلاف موبایل ها که چیز خاص جدیدی رو نمیکنند، پرینتر ها قابلیت ها و امکانات جدیدی عرضه می کنند که اسباب راحتی بیشتر اپراتور ها را فراهم می کنند.

آیا با خدمات پرینت سه بعدی میشه درآمدزایی کرد ؟؟ جواب این سوال رو میشه با یک سوال جواب داد.آیا با دستگاه فتوکپی میشه درآمدزایی کرد ؟؟ با دستگاه برش سی ان سی فلز چطور ؟؟؟ بله میشه. اما چه درآمدی ؟ چقدر ؟ سرمایه اولیه چقدر لازمه ؟

فرق بین تهیه دستگاه فتوکپی و سی ان سی فلز در تعداد اشخاص یا مجموعه هایی هست که می تواند این دستگاه را تهیه کنند.شاید از 100 نفر 80 نفر توان تهیه دستگاه فتوکپی را داشته باشند اما از همین تعداد فقط 2 نفر بتوانند دستگاه سی ان سی فلز تهیه کند.همین مثال را میتوان در مورد خدمات پرینت سه بعدی FDM  زد که جایگزین دستگاه فتوکپی میشه . فرق شما با کسی که دستگاه سی ان سی فلز میخره اینه شما در 100 نفر 80 تا رقیب دارید اما شخص دیگر فقط 1 رقیب دارد.

عیب و ایراد هر کسب و کاری که سرمایه کم لازم داشته باشد همین موضوع است.این در موردی صحت دارد که شما فقط بخواهید بعنوان خدمات دهنده فعالیت کنید.این حرف در مورد تمام کارهای خدماتی می توان زد.اما اگر شما از این ابزاری که تعداد زیادی از افراد توان تهیه آن را دارند در “حیطه” تخصصی خودتون استفاده کنید، تعداد رقیب های شما بشدت کم میشود.نکته مهم این است که رقابت اصل و اساس پیشرفت هر کسب و کاری می باشد.صحبت اصلی ما از کم کردن رقیب، خاص بودن کسب و کار می باشد.

تجربه به هر کسب و کاری نشان داده که با زیاد شدن رقیب، حجم مشتری کم می شود.چرا که باید یک تناسب بین عرضه و تقاضا برقرار شود.در این بین ممکن است برخی ها بروند و باقیمانده ها هم مجبور شوند بیشتر بجنگند.اما برنده اصلی در این بین شخص یا مجموعه ایست که خدمات تخصصی ارائه می کند.شخص و یا سازمانی که کاری را می تواند انجام دهد که الباقی نمی توانند که حداقل تعداد کمی می تواند انجام دهند.

حالا باید این مورد را برای خودمان مشخص کنیم که هدف ما از تهیه پرینتر سه بعدی چیه؟ آیا میخواهیم برایمان حکم یک دستگاه فتوکپی را داشته باشد؟ یا میخواهیم ابزار کار ما در حیطه “تخصص” خودمان شود؟ میخواهیم باهاش خدمات بدهیم یا خدمات بسازیم ؟ خاص بودنِ هر کسب و کاری کلید موفقیت آن مجموعه است.در نهایت همه چی به خود ما بر میگردد.با پشتکار و تلاش حتی در بین بی نهایت رقیب هم میتوان پیشرفت کرد.

جان کلام مطالبی که در این صفحه خواندید این است : با پرینتر سه بعدی می شود درآمدزایی داشت. اما آن را بعنوان ابزار کار در تخصصمان ببینیم نه یک ابزار مستقیم جهت درامد زایی.حالا اگر واقعا تصمیم داریم که پرینتر سه بعدی تهیه کنیم در مقاله بعد راجع به این صحبت می کنیم که چه پرینتر سه بعدی تهیه کنیم ؟ ایرانی تهیه کنیم یا خارجی.


1 Comment

  1. سهند گفت:

    خیلی ممنون بابت مطلب خوبتون.مطلب کاملا منطقی و واقع بینانه و به درد بخوری بود.موفق باشین

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *