قبل از آنکه مقاله را مطالعه کنید ، مفتخریم اعلام کنیم که 2 سایت خبرگزاری مطرح در زمینه تکنولوژی پرینت سه بعدی یعنی 3Dprint و 3Ders هر کدام طی مصاحبه ای جداگانه روند طراحی و پرینت سه بعدی این پروژه را از زبان خودشان در قالب مقاله منتشر کرده اند.می توانید از لینک های زیر به مقاله های زبان اصلی در سایت مربوطه و ترجمه به فارسی آن ها در نیکانو دسترسی پیدا کنید.
ترجمه به فارسی مقاله سایت 3Dprint
ترجمه به فارسی مقاله سایت 3Ders
با توجه به گسترش روز افزون چاپ و چاپگرهای سه بعدی٫ هر روز شاهد طرح های پرینت شده ی بیشماری در سطح اینترنت٫نظیر سایت های Sketchfab و Thingiverse هستیم.بعضی ها برای علاقه شخصی٫ و بعضی دیگر برای مقاصد تجاری و اقتصادی در این زمینه فعالیت می کنند.ما هم تصمیم گرفتیم برای شروع بصورت پیوسته پروژه های پرینت سه بعدی را در قالب مقاله منتشر کنیم.هر چند برنامه های متفاوتی در زمینه چاپ سه بعدی در نظر داریم که در زمان مناسب اطلاع رسانی می کنیم.
در ادامه با نیکانو همراه باشید.
کار مورد نظر یک ربات جنگنده می باشد که فایل سه بعدی آن از روی یک تصویر٫کاملا از صفر طراحی شده است.در زیر عکس اولیه مورد نظر را مشاهده می کنید.لازم به توضیح است که ربات پرینت شده هیچ گونه مکانیکی ندارد و کلیه مفصل ها با چسب به یکدیگر متصل شده اند.در پروژه های بعدی تلاش بر این است که قطعاتی با قابلیت مکانیک چاپ شود.
پس از طراحی ربات با نرم افزار 3dsmax ٫ چندین رندر از حالت های مختلف گرفته شده که صرفا برای خروجی گرفتن نهایی از طرح گرفته شده است.در زیر چند اسکرین شات از را مشاهده می کنید.همچنین رندرها را می توانید در سایت cgart.ir مشاهده کنید.
مراحل پرینت سه بعدی فایل به صورت یک شی واحد٫ با تکنولوژی FDM ٫ در صورت نقص در طراحی ممکن است با مشکلاتی نظیر تو خالی شدن آبجکت٫ ریزش مواد در صورت بسته نبودن Polygon ٫ و همچنین بی کیفیت شدن بعضی قسمت های دارای زاویه بیشتر از ۴۵ درجه شود.به همین دلیل تصمیم گرفتیم که ربات را قطعه قطعه چاپ کرده و در انتهای کار به هم متصل کنیم.در مجموع ۱۲۹ قطعه ریز و درشت با رنگ سفید چاپ و با دو رنگ نقره ای و قرمز رنگ آمیزی شد.در زیر چند تصویر از قسمت های چاپ شده را مشاهده می کنید.
برای اتصال قطعات به یکدیگر از چسب ۱۲۳ استفاده شد هر چند بهتر میبود اگر با چسب PLA اینکار انجام می شد.اسپری شتاب دهنده چسب ۱۲۳ باعث ریزش رنگ (بخصوص رنگ نقره ای) می شد.
مراحل اتصال قطعاتی که برایشان مکانیک خاصی تعریف نشده باشد بسیار سخت است به همین دلیل پیشنهاد می شود برای چاپ کارهای از این قبیل٫ در هنگام طراحی از مکانیک نر و مادگی برای نقاط مورد نظر استفاده شود.
در انتها یک کلیپ کوتاه از مراحل اتصال قطعات پرینت شده بهم را مشاهده می کنید که در نهایت ربات مورد نظر با ارتفاع ۲۷ سانتیمتر شکل می گیرد.
از این پس در فواصل زمانی کوتاه مدت پروژه هایی از این قبیل را در قالب مقاله منتشر می کنیم.می توانید ما را در FB دنبال کنید.اگر هم اینستاگرامی هستید @Nikano_3dp را دنبال کنید.